Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε φέτος το Πανηγύρι της Παναγίας Βαλτινού


Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου γιορτάστηκε το πανηγύρι της Παναγίας του Βαλτινού, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου προς τιμήν της «Κοίμησης της Θεοτόκου».
Το πανέμορφο δάσος της Παναγίας Βαλτινού κατακλίστηκε από χιλιάδες πιστούς την παραμονή και ανήμερα της εορτής, καθώς οι συναθροίσαντες παρακολούθησαν τις κορυφαίες θρησκευτικές εκδηλώσεις, μέσα σε ένα κατανυκτικό κλίμα, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.
Στο ξωκλήσι της Παναγίας, με προεξάρχοντα τον αιδεσιμότατο πατήρ Κωνσταντίνο Ζαχαράκη και τη συνοδεία πέντε ιερέων από γειτονικές ενορίες, καθώς και από τους ιεροψάλτες τελέστηκαν την Δευτέρα το απόγευμα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα της εορτής, Τρίτη 15 Αυγούστου, τελέστηκε το πρωί, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Στους προσκυνητές προσφέρθηκε φιλοξενία και τις δύο ημέρες που τη φροντίδα είχαν εθελοντές μάγειροι.
Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τρικαίων: κα. Ελένη Πούλιου και κ. Κώστας Ψύχος, ο Πρόεδρος του Τοπικής Κοινότητας Βαλτινού κ. Δημήτρης Σταμούλης, κ.α.


Κατά γενική ομολογία, φέτος το πανηγύρι στο Βαλτινό είχε μια ξεχωριστή λαμπρότητα.
Η διάχυτη διάθεση των κατοίκων να συμμετάσχουν και να γιορτάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πανηγύρι, καθώς και ο άψογος συντονισμός και συμβολή των οργανωτικών φορέων, φάνηκε σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης.
Για πρώτη φορά φέτος, οι χώροι του χωριού αλλά και του δασυλλίου της Παναγίας ήταν πεντακάθαροι και περιποιημένοι.
Τα πεζοδρόμια όλα ασπρισμένα. Τα κεντρικά πλατάνια κι αυτά ντυμένα με τα γιορτινά τους, φάνταζαν σαν θυμόσοφοι γέροντες που φόρεσαν τα επίσημα ρούχα τους και βγήκαν στο πανηγύρι. Με ασπρισμένους τους κορμούς τους έστεκαν μεγαλόπρεπα και με τη θωριά τους έδιναν την δικιά τους λαμπρή εικόνα στο Πανηγύρι.
Φτάνοντας στο δάσος της Παναγίας δυο νεαροί εθελοντές με μεγάλη προθυμία εκτελούσαν χρέη τροχονόμου υποδεικνύοντας και διευκολύνοντας τους επισκέπτες οδηγούς προς τη θέση παρκαρίσματος.
Οι εθελοντές μάγειροι με την εμπειρία και τις γνώσεις τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και η φιλοξενία των προσκυνητών ήταν άψογη. Με οργάνωση και υποδειγματική τάξη προσέφεραν τα παραδοσιακά φαγητά, (φασολάδα την παραμονή και κρέας με κριθαράκι ανήμερα) στους επισκέπτες προσκυνητές.


Ένα χαρακτηριστικό βίντεο ντοκουμέντο, του Χρήστου Ιωάννου, κατά την προετοιμασία της παραδοσιακής φασολάδας, από τους εθελοντές μάγειρες του πανηγυριού.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση του πανηγυριού υπήρξαν και πολλοί άλλοι αφανείς εθελοντές και χορηγοί που με την προσφορά τους, συνέβαλαν ώστε η γιορτή της Παναγίας να γίνει με επιτυχία, μέσα σε ζεστό και φιλόξενο κλίμα, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, με λαμπρότητα και καλή διάθεση, έτσι, όπως ακριβώς της ταιριάζει.



Ένα άλλο χαρακτηριστικό βίντεο ντοκουμέντο, του Νίκου Σαλέπη από την ιστοσελίδα  trikalaola.gr με διάφορα πλάνα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Βαλτινού. 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, στο Τοπικό Συμβούλιο, στο Δήμο Τρικκαίων, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο, αλλά και σε όλους τους εθελοντές για την άψογη προετοιμασία, οργάνωση και διεξαγωγή του πανηγυριού.
Και του χρόνου με υγεία!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας