Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πυροβολήθηκε σκύλος στο Βαλτινό



Σε αγροτικό δρόμο του Βαλτινού εντοπίστηκε να περιφέρεται σκυλάκι αβοήθητο και μέσα στα αίματα, με εκτεταμένα τραύματα.
Αμέσως, με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής και σε συνεννόηση με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος», μεταφέρθηκε με αγροτικό όχημα σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στα Τρίκαλα, όπου διαπιστώθηκε ότι το σκυλί «φέρει τραύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου καθώς και στο μπροστινό αριστερό πόδι από όπλο».
Από την εξέταση του άτυχου τετράποδου, η κτηνίατρος διαπίστωσε πως «ο τραυματισμός έγινε αρκετές μέρες πριν διότι το ζώο ήταν αφυδατωμένο και αδύνατο».
Η κτηνίατρος φρόντισε ώστε να γίνει ο καθαρισμός και η περιποίηση των τραυμάτων του ζώου ενώ επιπλέον του χορηγούνται ενέσιμα παυσίπονα και αντιβιοτικά λόγω του τραύματος στο στόμα.
Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στο άτυχο ζώο του έδωσαν το όνομα «Λάρι» και ευελπιστούνε να αποκατασταθεί το ταχύτερο η υγεία του, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση για οικονομική στήριξη ώστε να καλυφθεί το κόστος νοσηλείας που ανέρχεται στα 300 ευρώ.
Ο αριθμός Λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς είναι 5611-070568-311 , ΙΒΑΝ GR52 0172 6110 0056 1107 0568 311 , SWIFT-BIC PIRBGRAA
Επιπλέον, αναμένεται από τον φιλοζωικό Σύλλογο «Ο Άργος» να υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων, στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Τρικάλων, διότι όπως καταγγέλλεται «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό στην περιοχή».


Πηγή: trikalanews.gr 

επικοινωνιστε μαζι μας