Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Το Βαλτινό επισκέφθηκε ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές


Το Βαλτινό επισκέφθηκε ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, προκειμένου να προγραμματίσει τα γυρίσματα της νέας ταινίας του. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, που σχετίζεται με τοπικά, παραδοσιακά, λαϊκά παραμύθια, τα οποία θα αφηγούνται ηλικιωμένοι άνθρωποι της περιοχής Τρικάλων.
Ο σκηνοθέτης ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του χωριού και προγραμμάτισε να γίνουν τα γυρίσματα την επόμενη εβδομάδα, όπου θα ξαναεπισκεφτεί το Βαλτινό μαζί με τα κινηματογραφικά συνεργεία.
Ο Βασίλης Λουλές είναι σκηνοθέτης ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Κινηματογράφο στη Σχολή Χατζίκου. Συνεργάστηκε για χρόνια με την ΕΡΤ ως Συντονιστής στο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους μικροφίλμ και με το Κινηματογραφικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών στην ταξινόμηση παλαιών κινηματογραφικών επικαίρων. Οι ταινίες του τιμήθηκαν με βραβεία, έλαβαν μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, μεταδόθηκαν από ξένα και ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλήφθηκαν σε ελληνικά και διεθνή αφιερώματα και χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό σε σχολές και Πανεπιστήμια.
Φιλμογραφία
Ο Βασίλης Λουλές είναι γνωστός από το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2011 «Φιλιά εις τα παιδιά», διάρκειας 115΄ που παρουσιάζει τη μυθιστορηματική διάσωση κατά τη διάρκεια της Κατοχής πέντε παιδιών Εβραίων της Ελλάδας. 


Άλλες ταινίες του είναι:  
-«Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη» ντοκιμαντέρ 29’ του 2005.
-«Ένας λαμπερός ήλιος» μυθοπλασία 36΄ Η ταινία πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας, το 2000.
-«Ελευσίνα, ιστορίες στον απόηχο των μηχανών» ντοκιμαντέρ 30΄ του 1999.
-«Μετέωρα-Πίνδος, οδοιπορικό» ντοκιμαντέρ 93΄ του 1996.
-«Ο Αμερικάνος» μυθοπλασία 39΄ του 1993.

-«Απών» μυθοπλασία 15΄ του 1990.

επικοινωνιστε μαζι μας