Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Πέτρου



 Απεβίωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, ο συγχωριανός μας Κωνσταντίνος Πέτρου του Ιωάννου και της Βασιλικής, σε ηλικία 75 ετών.
Ο Κωνσταντίνος Πέτρου γεννήθηκε στο Γλίνος Τρικάλων, το 1938. Παντρεύτηκε με την Θεοδοσία το γένος Ευάγγελου Ζαμπακά και απόχτησαν δύο παιδιά: Την Καλλιόπη (συζ. Ιωάννη Ρεντίφη) και τον Ιωάννη.
Ο Κωνσταντίνος Πέτρου ευτύχισε κατά τον βίο του να χαρεί παιδιά, εγγόνια, αλλά και δισέγγονα.
Η εφημερίδα μας εύχεται τα συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Ο Μίσα, δεν ξύπνησε…



 Και ενώ η Άνοιξη ήρθε για τα καλά, οι αρκούδες ξύπνησαν και κυκλοφορούν πάλι κανονικά στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας - μέχρι και ο Ανδρέας ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου - ο Μίσα δεν βγήκε ποτέ από τη φωλιά του.
Οι φροντιστές και οι βιολόγοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επιβλέπουν τη συνολική εικόνα του Καταφυγίου της Αρκούδας παρατήρησαν ότι ο Μίσα ήταν η τελευταία αρκούδα που δεν είχε ξυπνήσει σε όλο το Καταφύγιο.
Όταν απομονώθηκαν όλα τα ζώα για να μπορέσουν με όλα τα μέσα ασφαλείας να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ως τη φωλιά του Μίσα, εντόπισαν το άψυχο σώμα του ζώου.
Στο ζώο δεν εντοπίστηκε κάποιο τραύμα, ούτε συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Ο θάνατος επήλθε περίπου 20 ημέρες νωρίτερα.
Το ζώο απομακρύνθηκε από το Καταφύγιο και η ταφή του έγινε στους μη επισκέψιμους χώρους του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Αετό της Φλώρινας.


Ο Μίσα ήταν αρκούδα που γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε πολύ μικρή ηλικία, μαζί με τις 2 αδερφές του αρκούδες, τον καιρό των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου.

επικοινωνιστε μαζι μας